Woningmarkt trekt aan: Tekort aan koopwoningen

Na het instorten van de woningmarkt in 2008 zit de verkoop van woningen in de tweede helft van 2014 weer in de lift. De hypotheekrente is historisch laag en veel woningen zijn aanzienlijk in prijs gedaald. Met het voorzichtig aantrekken van het vertrouwen in de economie wagen steeds meer potentiële kopers zich op de woningmarkt.

woonverzekering van hema

woonverzekering van HEMA

Minder nieuwbouwwoningen
Door de crisis zijn de afgelopen jaren aanzienlijk minder nieuwbouwwoningen gebouwd. Hierdoor is een krapte op de woningmarkt ontstaan. Dit is gunstig voor mensen met een eigen woning in de verkoop. De verkoop van bestaande koopwoningen is in 2014 flink gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Economen verwachten dat deze tendens zich de komende tijd voort zal zetten.  Mensen krijgen weer vertrouwen en zin om een eigen huis te kopen.

Voordelen kopen eigen huis
Het kopen van een eigen huis heeft vele voordelen. Door de huidige gunstige prijzen en de genoemde lage hypotheekrente bouwt u al snel een spaarpotje op voor de toekomst. Huurprijzen zullen alleen maar blijven stijgen de komende jaren. Het kan dus al snel gebeuren dat de woonlasten voor een koopwoning lager gaan uitvallen in vergelijking met een huurwoning. Ook dit gegeven zal mensen sneller bewegen om te gaan kopen.

Investering in de toekomst
Een koopwoning is een investering in de toekomst. Deze zal u wel passend moeten verzekeren. Bij HEMA Verzekeringen kunt u een woonverzekering afsluiten die precies past bij uw wensen. HEMA Verzekeringen kent voor de woonverzekering geen verzekerd kapitaal. Dit heeft als voordeel dat de verzekering meegroeit met de waarde van uw huis. U bent dus gegarandeerd nooit onderverzekerd. HEMA Verzekeringen kent geen herbouwwaardemeter of inventarislijsten. Dus bij brand of diefstal zult u nooit gedupeerd zijn en dat is wel een veilig gevoel.

Bron: https://www.hemaverzekeringen.nl

Lees ook:Herfst! Voorkom stormschade
Lees ook:Wat verandert er aan de zorgverzekering in 2015?
Lees ook:Een samenlevingscontract heb je gewoon nodig
Lees ook:Top 10 meest gestelde vragen over de autoverzekering
Lees ook:Schade aan uw auto, wat nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.