Top 10 meest gestelde vragen over de autoverzekering

Een autoverzekering is in Nederland verplicht. U kunt uit diverse verschillende dekkingen kiezen maar het maakt een groot verschil of u alleen voor een WA dekking kiest of voor de all risk verzekering gaat. Wij hebben voor u de meest gestelde vragen over de autoverzekering op een rijtje gezet. Staat uw vraag hier niet bij neem dan vrijblijvend via [email protected] contact met ons op.

Autoverzekering van HEMA

Autoverzekering van HEMA

 1. Welke autoverzekering is het beste?

Wat de beste autoverzekering is hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie. Dit heeft te maken met het merk en leeftijd van de auto. U kunt bij de meeste verzekeraars kiezen tussen WA, Beperkt Casco of Volledig Casco (all risk). Met een WA verzekering bent u verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid. Met de Beperkt Casco dekking bent u daarnaast verzekerd tegen schade aan uw eigen auto door brand, diefstal, storm, ruitbreuk of botsing met dieren. Met een Volledig Casco dekking bent u verzekerd voor zowel schade bij anderen, als bij uzelf. Zelfs als u de schade zelf hebt veroorzaakt.

 1. Wanneer is een schadeverzekering inzittenden nuttig?

Een schadeverzekering inzittenden geldt voor alle inzittenden, dus naast de passagiers ook voor de bestuurder van de auto. Voor de bestuurder geldt dat als hij zelf een ongeluk veroorzaakt hij een groot deel van zijn eigen schade niet kan verhalen, hiervoor is een schadeverzekering inzittenden nuttig. De schadeverzekering inzittenden van HEMA vergoedt een totaalbedrag (maximaal 1.000.000) voor alle inzittenden van de auto, hierbij wordt gekeken naar de werkelijk geleden schade. Veel verzekeraars bieden een ongevallen inzittenden verzekering, deze keert een vast bedrag uit bij invaliditeit of overlijden door een verkeersongeval. Deze uitkering staat los van de werkelijk geleden schade.

 1. Ik heb schade aan mijn auto maar de schuldige is doorgereden. Wat nu?

Is de schade veroorzaakt door een motorvoertuig? In dit geval kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Het maakt daarbij niet uit of u wel of niet verzekerd bent tegen schade aan uw eigen auto. U dient de schade direct te melden bij uw eigen verzekeraar, zij zullen dan proberen de schade op het Waarborgfonds te verhalen. Om in aanmerking te komen verwacht het Waarborgfonds dat:

 • u alle moeite hebt gedaan om achter de gegevens van de dader te komen
 • als de dader bekend is, deze schriftelijk aansprakelijkheid wordt gesteld
 • u aangifte doet bij de politie
 • u minimaal 2 getuigenverklaringen kunt overleggen
 • u kunt aantonen dat er schade is en deze door een motorrijtuig is veroorzaakt (schade door bijvoorbeeld vandalisme wordt niet vergoed)
 1. Wat is precies een nieuwwaarde regeling?

Deze regeling bepaalt of u de nieuwwaarde terug krijgt voor uw auto na een total loss na een aanrijding of diefstal. Elke verzekeraar hanteert zijn eigen nieuwwaarde regeling, dit kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden. Bij de HEMA Autoverzekering geldt een nieuwwaarde regeling van 1 jaar. Is uw auto dus minder dan 1 jaar oud en heeft u schade? Dan krijgt u de nieuwwaarde terug. Hierbij wordt de prijs die de fabrikant vraagt gehanteerd.

 1. Wat is een groene kaart?

Een groene kaart is uw bewijs dat uw auto verzekerd is. U bent verzekerd in de landen die op uw groene kaart staan. U bent ook verzekerd als uw auto wordt vervoerd tussen landen die op uw groene kaart staan.

 1. Wat is de bonus/malus regeling?

Deze regeling bepaalt de hoogte van uw no-claim korting. Schadevrij rijden levert een bonus op in de vorm van korting op uw autopremie.

 1. Hoe kan ik mijn autoverzekering beëindigen als ik mijn auto heb verkocht?

Bij HEMA Verzekeringen kunt u uw autoverzekering elke dag stopzetten. Dit kan per direct of een door u gekozen datum in de toekomst. Op die datum stopt dan uw verzekering.

 1. Wat is het verschil tussen WA en all risk?

Met een WA verzekering bent u verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid. Met een Volledig Casco dekking bent u verzekerd voor zowel schade bij anderen, als bij uzelf. Zelfs als u de schade zelf hebt veroorzaakt.

 1. Is mijn auto ook in het buitenland verzekerd?

Op uw groene kaart staat precies vermeld in welke landen uw verzekering geldig is.

Bron: https://www.hemaverzekeringen.nl

Lees ook:Schade aan uw auto, wat nu?
Lees ook:Herfst! Voorkom stormschade
Lees ook:Eigen risico zorgverzekering 2015
Lees ook:Woningmarkt trekt aan: Tekort aan koopwoningen
Lees ook:Wat verandert er aan de zorgverzekering in 2015?

Eén reactie op “Top 10 meest gestelde vragen over de autoverzekering

 1. Autoverzekering

  Ik heb zelf sinds kort een HEMA autoverzekering en ik moet zeggen dat de premie die ik betaal erg concurrerend is ten opzichte van andere verzekeraars, wat ook een van de redenen was die mij heeft doen besluiten voor HEMA als verzekeraar te kiezen. Ik heb nog geen beroep op de autoverzekering hoeven te doen, dus het is natuurlijk altijd even afwachten hoe het bijvoorbeeld bij de afhandeling van een schade gaat, maar vooralsnog ben ik tevreden.

  Hiervoor had ik een autoverzekering lopen bij Inshared. Daar heb ik te maken gehad met een schade en ik moet zeggen dat de afhandeling hiervan alles behalve soepel is verlopen. Ik had weliswaar een goedkope autoverzekering, maar ik vond dat de manier hoe de schade uiteindelijk af is gehandeld niet al te best, vandaar ook dat ik heb besloten over te stappen. Nu zit ik dus bij HEMA en gezien het feit dat ik een hoop positieve recensies over de autoverzekering heb gelezen ga ik er van uit dat ik aan HEMA een goede verzekeraar heb.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.