Herfst! Voorkom stormschade

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en de herfst doet zijn intrede. Van een warme zomer naar een stormachtige herfst is een overgang waarin we aan van alles moeten denken.

woonverzekering van hema

woonverzekering van HEMA

Minder tijd buiten
We zullen minder tijd buiten doorbrengen dus is het noodzaak dat we de spullen die we buiten niet meer gebruiken netjes opbergen in de schuur, het tuinhuisje of op zolder. Begin met het indraaien van de zonneschermen en het winterklaar  maken van de tuin, zodat losse takken en dode bomen de kans niet krijgen schade aan je huis aan te richten. Inspecteer de buitenkant van je huis op loszittende onderdelen zoals dakpannen en planken. Vergeet hierbij ook het daklood niet te controleren en veeg de vallende bladeren af en toe uit je dakgoot.  Zo voorkom je lekkage tijdens een hevige regenbui. Heb je geen garage houd er dan rekening mee dat je bij storm de auto niet onder een boom parkeert. Sluit als je weggaat alle ramen en deuren, zo houd je de regen buiten en geef je de wind geen kans met kracht je raam te kapot te maken.

Voorkom blikseminslag
Blikseminslag kan behoorlijke schade aanbrengen aan de elektronische apparatuur in je huis. Neem geen risico en trek bij onweer of bliksem de stekkers van je apparatuur uit de stopcontacten.  Neem waarschuwingen van weerstations serieus, zij kunnen je veel ellende en schade besparen.
Zorg dat je al deze voorzorgsmaatregelen treft dan draag je zelf al een groot deel bij om eventuele schade door storm in de herfst te beperken.

Mocht je ondanks al bovengenoemde tips toch schade aan je huis ondervinden neem dan contact op met HEMA.

Bron: https://www.hemaverzekeringen.nl

Lees ook:Woningmarkt trekt aan: Tekort aan koopwoningen
Lees ook:Top 10 meest gestelde vragen over de autoverzekering
Lees ook:Schade aan uw auto, wat nu?
Lees ook:Een samenlevingscontract heb je gewoon nodig
Lees ook:Op wintersport zonder reisverzekering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.