Categorie: "Schade"

Top 10 meest gestelde vragen over de autoverzekering

Een autoverzekering is in Nederland verplicht. U kunt uit diverse verschillende dekkingen kiezen maar het maakt een groot verschil of u alleen voor een WA dekking kiest of voor de all risk verzekering gaat. Wij hebben voor u de meest gestelde vragen over de autoverzekering op een rijtje gezet. Staat uw vraag hier niet bij neem dan vrijblijvend via [email protected] contact met ons op.

Autoverzekering van HEMA

Autoverzekering van HEMA

 1. Welke autoverzekering is het beste?

Wat de beste autoverzekering is hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie. Dit heeft te maken met het merk en leeftijd van de auto. U kunt bij de meeste verzekeraars kiezen tussen WA, Beperkt Casco of Volledig Casco (all risk). Met een WA verzekering bent u verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid. Met de Beperkt Casco dekking bent u daarnaast verzekerd tegen schade aan uw eigen auto door brand, diefstal, storm, ruitbreuk of botsing met dieren. Met een Volledig Casco dekking bent u verzekerd voor zowel schade bij anderen, als bij uzelf. Zelfs als u de schade zelf hebt veroorzaakt.

 1. Wanneer is een schadeverzekering inzittenden nuttig?

Een schadeverzekering inzittenden geldt voor alle inzittenden, dus naast de passagiers ook voor de bestuurder van de auto. Voor de bestuurder geldt dat als hij zelf een ongeluk veroorzaakt hij een groot deel van zijn eigen schade niet kan verhalen, hiervoor is een schadeverzekering inzittenden nuttig. De schadeverzekering inzittenden van HEMA vergoedt een totaalbedrag (maximaal 1.000.000) voor alle inzittenden van de auto, hierbij wordt gekeken naar de werkelijk geleden schade. Veel verzekeraars bieden een ongevallen inzittenden verzekering, deze keert een vast bedrag uit bij invaliditeit of overlijden door een verkeersongeval. Deze uitkering staat los van de werkelijk geleden schade.

 1. Ik heb schade aan mijn auto maar de schuldige is doorgereden. Wat nu?

Is de schade veroorzaakt door een motorvoertuig? In dit geval kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Het maakt daarbij niet uit of u wel of niet verzekerd bent tegen schade aan uw eigen auto. U dient de schade direct te melden bij uw eigen verzekeraar, zij zullen dan proberen de schade op het Waarborgfonds te verhalen. Om in aanmerking te komen verwacht het Waarborgfonds dat:

 • u alle moeite hebt gedaan om achter de gegevens van de dader te komen
 • als de dader bekend is, deze schriftelijk aansprakelijkheid wordt gesteld
 • u aangifte doet bij de politie
 • u minimaal 2 getuigenverklaringen kunt overleggen
 • u kunt aantonen dat er schade is en deze door een motorrijtuig is veroorzaakt (schade door bijvoorbeeld vandalisme wordt niet vergoed)
 1. Wat is precies een nieuwwaarde regeling?

Deze regeling bepaalt of u de nieuwwaarde terug krijgt voor uw auto na een total loss na een aanrijding of diefstal. Elke verzekeraar hanteert zijn eigen nieuwwaarde regeling, dit kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden. Bij de HEMA Autoverzekering geldt een nieuwwaarde regeling van 1 jaar. Is uw auto dus minder dan 1 jaar oud en heeft u schade? Dan krijgt u de nieuwwaarde terug. Hierbij wordt de prijs die de fabrikant vraagt gehanteerd.

 1. Wat is een groene kaart?

Een groene kaart is uw bewijs dat uw auto verzekerd is. U bent verzekerd in de landen die op uw groene kaart staan. U bent ook verzekerd als uw auto wordt vervoerd tussen landen die op uw groene kaart staan.

 1. Wat is de bonus/malus regeling?

Deze regeling bepaalt de hoogte van uw no-claim korting. Schadevrij rijden levert een bonus op in de vorm van korting op uw autopremie.

 1. Hoe kan ik mijn autoverzekering beëindigen als ik mijn auto heb verkocht?

Bij HEMA Verzekeringen kunt u uw autoverzekering elke dag stopzetten. Dit kan per direct of een door u gekozen datum in de toekomst. Op die datum stopt dan uw verzekering.

 1. Wat is het verschil tussen WA en all risk?

Met een WA verzekering bent u verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid. Met een Volledig Casco dekking bent u verzekerd voor zowel schade bij anderen, als bij uzelf. Zelfs als u de schade zelf hebt veroorzaakt.

 1. Is mijn auto ook in het buitenland verzekerd?

Op uw groene kaart staat precies vermeld in welke landen uw verzekering geldig is.

Bron: https://www.hemaverzekeringen.nl

Op wintersport zonder reisverzekering?

Menig Nederlander verheugt zich nu al op de komende wintersportvakantie. Vakantie vieren en tegelijk ook lekker sportief bezig zijn. Heerlijk genieten van de sneeuw en mooie afdalingen maken op de lange latten of snowboard. Maar statistieken wijzen uit dat een wintersportvakantie niet geheel zonder risico is.

Reisverzekering Hema

Reisverzekering van HEMA

 

 

 

 

 

 

 

140.000 wintersporters naar de dokter
In Frankrijk bezochten in 2013 140.000 wintersporters een dokter naar aanleiding van een ongeluk op de piste. Dit kan vervelende consequenties met zich mee brengen. Zoals een verblijf in een ziekenhuis of zelfs een operatie. Het is dan fijn dat met één telefoontje naar de alarmcentrale alle zaken voor u geregeld en afgehandeld worden.

Wintersport meeverzekerd
Met een reisverzekering is dat mogelijk. Met de basisdekking van de HEMA Reisverzekering bent u onder andere verzekerd voor hulpverlening, kosten als gevolg van een ongeval, ziekte of overlijden, de noodzakelijke terugreis naar Nederland en eventuele reis- en verblijfskosten van familieleden. Met een doorlopende reisverzekering is wintersport standaard gedekt. Bij een kortlopende reisverzekering kunt u wintersport apart meeverzekeren. De alarmcentrale van HEMA Verzekeringen zorgt dat alles soepel en snel voor u geregeld wordt. Zo gaat u met een gerust gevoel op vakantie.

Dure ski’s of snowboard?
Bij een wintersportvakantie neemt men vaak ook een dure ski- of snowboard uitrusting mee en deze staan niet altijd in uw zicht. Dat brengt toch zekere risico’s met zich mee. Het zou vervelend zijn als uw wintersportvakantie in het water valt als gevolg van diefstal van uw ski’s of snowboard. Met de wintersportdekking bij uw reisverzekering is diefstal of beschadiging ook inbegrepen. De volledige dekking van de doorlopende of kortlopende reisverzekering kunt u terugvinden op de website van HEMA Verzekeringen.

Bron: https://www.hemaverzekeringen.nl

Woningmarkt trekt aan: Tekort aan koopwoningen

Na het instorten van de woningmarkt in 2008 zit de verkoop van woningen in de tweede helft van 2014 weer in de lift. De hypotheekrente is historisch laag en veel woningen zijn aanzienlijk in prijs gedaald. Met het voorzichtig aantrekken van het vertrouwen in de economie wagen steeds meer potentiële kopers zich op de woningmarkt.

woonverzekering van hema

woonverzekering van HEMA

Minder nieuwbouwwoningen
Door de crisis zijn de afgelopen jaren aanzienlijk minder nieuwbouwwoningen gebouwd. Hierdoor is een krapte op de woningmarkt ontstaan. Dit is gunstig voor mensen met een eigen woning in de verkoop. De verkoop van bestaande koopwoningen is in 2014 flink gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Economen verwachten dat deze tendens zich de komende tijd voort zal zetten.  Mensen krijgen weer vertrouwen en zin om een eigen huis te kopen.

Voordelen kopen eigen huis
Het kopen van een eigen huis heeft vele voordelen. Door de huidige gunstige prijzen en de genoemde lage hypotheekrente bouwt u al snel een spaarpotje op voor de toekomst. Huurprijzen zullen alleen maar blijven stijgen de komende jaren. Het kan dus al snel gebeuren dat de woonlasten voor een koopwoning lager gaan uitvallen in vergelijking met een huurwoning. Ook dit gegeven zal mensen sneller bewegen om te gaan kopen.

Investering in de toekomst
Een koopwoning is een investering in de toekomst. Deze zal u wel passend moeten verzekeren. Bij HEMA Verzekeringen kunt u een woonverzekering afsluiten die precies past bij uw wensen. HEMA Verzekeringen kent voor de woonverzekering geen verzekerd kapitaal. Dit heeft als voordeel dat de verzekering meegroeit met de waarde van uw huis. U bent dus gegarandeerd nooit onderverzekerd. HEMA Verzekeringen kent geen herbouwwaardemeter of inventarislijsten. Dus bij brand of diefstal zult u nooit gedupeerd zijn en dat is wel een veilig gevoel.

Bron: https://www.hemaverzekeringen.nl

Schade aan uw auto, wat nu?

Het is zo gebeurd. Schade aan uw auto. Dit kan uitlopen van een parkeerdeukje tot flinke schade als gevolg van een aanrijding. Met een parkeerdeukje kunt u nog wel doorrijden. Maar de gevolgen van een aanrijding kunnen vaak aanzienlijk zijn. Zelfs als op het eerste oog aan uw auto niet veel schade te zien is. De kosten voor reparatie kunnen dan ook aardig oplopen. Met de juiste autoverzekering bepaalt u zelf welke kosten gedekt zijn.

Autoverzekering van Hema

Autoverzekering van HEMA

De juiste dekking voor u
Bij HEMA Verzekeringen heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen en ook nog de mogelijkheid om aanvullende dekkingen af te sluiten. Hiermee bepaalt u zelf voor welke risico’s u verzekerd wilt zijn. Een WA verzekering is de instapverzekering en hiermee bent u gedekt tegen schade die u bij anderen veroorzaakt. Een WA verzekering voor uw auto is in Nederland verplicht. Een WA-Beperkt Casco verzekering dekt dit ook,  maar met als aanvulling dat schade aan uw auto wordt gerepareerd als deze buiten uw schuld beschadigd is. Dit kan zijn door een aanrijding maar ook door brand, diefstal, storm of een botsing met dieren. Dan bestaat ook nog de WA-Volledig Casco verzekering. Deze verzekering dekt al het voorgaande maar ook schade aan uw auto als u deze zelf heeft veroorzaakt. Wel een fijn gevoel als u net een nieuwe auto hebt gekocht en dat éne paaltje over het hoofd ziet en er tegenaan rijdt.

Verzekerd tegen no-claim terugval
Naast deze drie standaard autoverzekeringen kunt u zich ook nog verzekeren tegen no-claim terugval. Met de aanvullende dekking no-claimbescherming kunt u één schade per verzekeringsjaar indienen zonder dat uw premie het jaar daarop omhoog gaat. Een gerust gevoel bij kleine schades. Andere aanvullende dekkingen zijn pechhulp, autorechtsbijstand en een schadeverzekering voor inzittenden.
Wij hopen natuurlijk dat u vele veilige schadevrije jaren rijdt, maar een ongeluk zit in een klein hoekje.  Met de juiste autoverzekering van HEMA Verzekeringen kunt u met een vertrouwd gevoel de weg op.

Bron: https://www.hemaverzekeringen.nl

Herfst! Voorkom stormschade

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en de herfst doet zijn intrede. Van een warme zomer naar een stormachtige herfst is een overgang waarin we aan van alles moeten denken.

woonverzekering van hema

woonverzekering van HEMA

Minder tijd buiten
We zullen minder tijd buiten doorbrengen dus is het noodzaak dat we de spullen die we buiten niet meer gebruiken netjes opbergen in de schuur, het tuinhuisje of op zolder. Begin met het indraaien van de zonneschermen en het winterklaar  maken van de tuin, zodat losse takken en dode bomen de kans niet krijgen schade aan je huis aan te richten. Inspecteer de buitenkant van je huis op loszittende onderdelen zoals dakpannen en planken. Vergeet hierbij ook het daklood niet te controleren en veeg de vallende bladeren af en toe uit je dakgoot.  Zo voorkom je lekkage tijdens een hevige regenbui. Heb je geen garage houd er dan rekening mee dat je bij storm de auto niet onder een boom parkeert. Sluit als je weggaat alle ramen en deuren, zo houd je de regen buiten en geef je de wind geen kans met kracht je raam te kapot te maken.

Voorkom blikseminslag
Blikseminslag kan behoorlijke schade aanbrengen aan de elektronische apparatuur in je huis. Neem geen risico en trek bij onweer of bliksem de stekkers van je apparatuur uit de stopcontacten.  Neem waarschuwingen van weerstations serieus, zij kunnen je veel ellende en schade besparen.
Zorg dat je al deze voorzorgsmaatregelen treft dan draag je zelf al een groot deel bij om eventuele schade door storm in de herfst te beperken.

Mocht je ondanks al bovengenoemde tips toch schade aan je huis ondervinden neem dan contact op met HEMA.

Bron: https://www.hemaverzekeringen.nl