Een samenlevingscontract heb je gewoon nodig

Een samenlevingscontract is niet wettelijk verplicht. Het opstellen van een samenlevingscontract is wel aan te bevelen. Het kan problemen voorkomen als één van beide overlijdt of de relatie wil beëindigen.

Als je gaat samenwonen, is het verstandig een aantal dingen met én voor elkaar te regelen. In een samenlevingscontract kun je afspreken wat je allebei belangrijk vindt. Er is dan duidelijkheid over ieders rechten en plichten. Dus willen jullie je relatie formeel regelen? Dan kun je een aantal dingen in een samenlevingscontract notarieel vast laten leggen:

- Hoe verdelen jullie de kosten van jullie gezamenlijke huishouding, zoals de kosten van jullie woning en de lening van jullie huis?
- Wat doen jullie met de spullen die jullie samen hebben?
- Wat  doen jullie met je pensioen?
- Wat doen jullie met de verdeling van de gezamenlijke bezittingen als jullie uit elkaar gaan?
- Wat moet er gebeuren als één van jullie overlijdt?

notarisservice van Hema

notarisservice van HEMA

Al deze dingen regel je eenvoudig met het samenlevingscontract van HEMA notarisservice.  De voordelen zijn dat je van een bij HEMA aangesloten notaris een samenlevingscontract in begrijpelijke taal krijgt. Je kunt uit een lijst van notarissen kiezen met welke notaris je een afspraak maakt. Nadat je bij de notaris bent geweest en de akte(s) hebt ondertekend zijn deze rechtsgeldig. Je regelt het gemakkelijk en snel.

Bij HEMA notarisservice  hoef je niet bang te zijn voor de kleine lettertjes. De aktes zijn voor jou in duidelijke en leesbare taal opgeschreven.

Bron: https://www.hemaverzekeringen.nl

Lees ook:Top 10 meest gestelde vragen over de autoverzekering
Lees ook:Schade aan uw auto, wat nu?
Lees ook:Op wintersport zonder reisverzekering?
Lees ook:Eigen risico zorgverzekering 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.