Wat verandert er aan de zorgverzekering in 2015?

Op Prinsjesdag zijn de nieuwe kabinetsplannen gepresenteerd voor 2015. Ook in de basisverzekering gaat het één en ander veranderen. Zo gaat het verplicht eigen risico met 15.- euro omhoog naar 375.- euro. Het afsluiten van een basisverzekering is wettelijk verplicht. De overheid bepaalt per jaar wat  de basisverzekering dekt.

Zorgverzekering-hema

Zorgverzekering van HEMA

Wijkverpleging zonder eigen risico
In 2015 gaat de wijkverpleging (aan onder andere ouderen en hulpbehoevenden) onder de basisverzekering vallen. Hiervoor geldt geen eigen risico en wordt dus  volledig vergoed vanuit de basisverzekering. In 2014 viel dit nog onder de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten). De psychische hulp aan kinderen en dyslexiezorg gaan daarentegen uit de basisverzekering. Door de invoer van de nieuwe Jeugdwet worden gemeentes verantwoordelijk voor alle jeugdhulp.

Eigen bijdrage op hulpmiddelen
Verder gaat voor diverse hulpmiddelen zoals lenzen,  brillen en orthopedische schoenen de hoogte van de eigen bijdrage iets omhoog of omlaag. Ook de eigen bijdrage voor kraamzorg gaat iets omhoog. De volledige lijst met wijzigingen is terug te vinden op : https://www.hemaverzekeringen.nl/zorgverzekering/wijzigingen2015.

Geriatrische revalidatie
Geriatrische revalidatie (kortdurende op herstel gerichte zorg) in een verpleeghuis hoeft niet meer aansluitend op het ziekenhuisverblijf te zijn. Hiervoor geldt nu een tussen-termijn van maximaal één week. Voorheen was dit wel verplicht waardoor veel patiënten afzagen van verdere, vaak noodzakelijke, verpleging. In de verloskundige zorg wordt nu ook vanuit de basisverzekering een Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) vergoed. Met deze test kunnen tijdens de zwangerschap chromosoomafwijkingen worden opgespoord.

Bij HEMA Zorgverzekeringen kunt u snel en gemakkelijk uw premie uitrekenen voor uw basisverzekering met de aanvullingen die het beste bij uw situatie passen.

Bron: https://www.hemaverzekeringen.nl

Lees ook:Eigen risico zorgverzekering 2015
Lees ook:Top 10 meest gestelde vragen over de autoverzekering
Lees ook:Schade aan uw auto, wat nu?
Lees ook:Woningmarkt trekt aan: Tekort aan koopwoningen
Lees ook:Op wintersport zonder reisverzekering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.